16 предпринимателей из Славянска получили гранты на бизнес

16 предпринимателей из Славянска получили гранты на бизнес

Кто и на что?

Слов'янська міська рада інформує

Шістнадцять слов’янських підприємців були визнані переможцями конкурсу грантів на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств. Його проводила ПРООН серед жителів Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Гранти отримали підприємці, що працюють у напрямках з виробництва кераміки, текстильної продукції та одягу, харчових продуктів, індустрійної гостинності. Загальну сума грошової підтримки склала 2 599,532 тис. грн.

Громадська спілка “Кластер "Керамічний край" з центром у м. Слов'янську” стала переможцем конкурсу “Сприяння реалізації місцевих стратегічних планів у сфері місцевого економічного розвитку” у компоненті “Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації”.

Виборений грант піде на створення гончарної майстерні в Добропільському районі. Як повідомляє Управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради, проєкт сприятиме укріпленню зв’язків між містами та районами Донеччини. Крім того, він буде популяризувати Слов’янськ як керамічне місто.

Ще 10 підприємців міста отримали грантову допомогу завдяки участі у проєкті “Нагальна гуманітарна допомога та підтримка раннього відновлення для уразливих ВПО, людей, які повернулися, та громад, постраждалих внаслідок конфлікту на сході України” за сприянням Міжнародної організації міграції (МОМ)та програми розширення власного бізнесу. Кожному з переможців було виділено 2 800 доларів США (69160 грн) у вигляді обладнання.

Зазначимо, що переможцями були визначені підприємці, що працюють у різноманітних сферах — сільське господарство, виробництво, надання послуг населенню, торгівля.