Чем дышит Славянск

Чем дышит Славянск

Результаты замеров

Автор фото – Артем Гетьман 

Слов'янська міська рада інформує

До уваги мешканців міста! Стан повітря у місті Слов’янську за грудень 2019 року

Краматорською лабораторією спостережень за забрудненням атмосферного повітря по місту Слов’янську стаціонарними постами було зафіксовано та проаналізовано у грудні 2019 року 788 проб.

Екстремально високого та дуже високого забруднення атмосферного повітря не спостерігалось. Загальний рівень забруднення атмосфери по м.Слов'янськ за індексом забруднення атмосфери (ІЗА) складає 5,96.

Середньомісячні концентрації шкідливих речовин в середньому по місту перевищували гранично допустиму концентрацію лише з формальдегіду у 1,5 рази.

У порівнянні з попереднім місяцем показники забруднення атмосферного повітря в середньому по місту залишилися без змін по показниках: оксиду вуглецю – 0,4 ГДК, формальдегіду – 1,5 ГДК та діоксиду сірки – 0,1 ГДК. Знизилося значення вмісту в атмосферному повітрі фториду водню на 0,2 ГДК та пилу на 0,1 ГДК. Незначні збільшення в атмосфері міста виявлені по вмісту діоксиду азоту на 0,2 ГДК та фенолу на 0,6 ГДК.

Взагалі, екологічна ситуація у місті Слов’янськ стабільна. Показники забруднень атмосферного повітря змінюються в межах сезонних коливань.