Что в Славянске с коронавирусом?

Что в Славянске с коронавирусом?

Сколько новых заболевших за неделю?

П’ятдесят сім лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень (за попередній тиждень — 36 випадків). Таку інформацію надала начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим.

Усього в Слов’янську у поточному році зафіксовано 4247 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 214 з тих, хто захворів — діти, 169 — медичні працівники.

Наразі продовжує хворіти 51 людина. Тринадцятеро із захворівших госпіталізовані в інфекційну лікарню Краматорська.

Зазначимо, що у поточному році 93 випадки захворювання, на жаль, закінчилися летально. 78 пацієнтів серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 107 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин. 

Крім того, станом на сьогодні 28 слов’янців проходять лікування з приводу пневмонії. 13 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР.

Зазначимо, що всього за поточний рік діагноз “пневмонія” було поставлено 1233 містянам. 

Додамо також, що у місті проводиться вакцинація проти коронавірусу. Наразі першу дозу отримали 2991 особа, другу – 3029.