До Слов’янська прибув «Потяг святого Миколая»

До Слов’янська прибув «Потяг святого Миколая»

Подія стала справжнім святом для маленьких жителів громади, які разом з батьками завітали до залізничного вокзалу сьогодні вранці

Подія стала справжнім святом для маленьких жителів громади, які разом з батьками завітали до залізничного вокзалу сьогодні вранці.

«У чарівному поїзді розмістилася «залізна резиденція» святого Миколая. Тому дітлахи змогли висловити свої побажання, подивитися невелику виставу і, звичайно, отримати подарунки», – розповів начальник Слов’янської МВА Вадим Лях.

«Потяг святого Миколая» – спільний проєкт Укрзалізниці та ЮНІСЕФ у співдії з Мінсоцполітики. Його реалізації сприяють обласні та місцеві військові адміністрації.

Слов'янськ став першим містом у маршруті поїзда. Також він побуває у звільнених містах Донецької та Харківської областей, у Миколаєві та Херсоні.

«З метою безпеки на саму виставу запросили лише сотню дітей із батьками. Вибирали серед сімей, які належать до соціально незахищених категорій, – поділився Вадим Лях. – Але подарунки дістануться всім маленьким мешканцям Слов'янської громади віком від 2 до 10 років включно. Це рюкзачки з канцелярським приладдям та розмальовками».

Отримати подарунки можна буде вже цього тижня на пунктах видачі гуманітарної допомоги, надавши свідоцтво про народження дитини та паспорт батьків із пропискою. Про час роздачі батькам повідомлять телефоном.

«Велика подяка Укрзалізниці, ЮНІСЕФ та всім, хто дарує нашим дітям свято й надію! – підкреслив очільник Слов’янської громади. – Адже навіть війна не може перемогти казку! Якщо святий Миколай цього разу не долетить до нас небом, його привезе українська залізниця!»