Двое из Славянского отдела полиции превысили служебные полномочия

Двое из Славянского отдела полиции превысили служебные полномочия

Подробности

Иллюстративное фото

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом начальникам секторів реагування ПП Лиманського відділення поліції Слов’янського ВП повідомлено про підозру у незаконному проникненні до володіння, перевищенні влади або службових повноважень та підробленні (ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12 грудня 2019 року 28 та 30 -річні поліцейські під час чергування зупинили для перевірки автомобіль Mercedes Vito. Між водієм та правоохоронцями виник конфлікт, у ході якого правоохоронці, перевищуючі свої службові повноваження, застосували до чоловіка фізичну силу, витягнули його з транспортного засобу та надягнули на нього кайданки.

Внаслідок вказаних дій чоловік отримав легкі тілесні ушкодження. Крім того, один із підозрюваних склав стосовно потерпілого завідомо неправдивий офіційний документ – протокол про адміністративне затримання.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури