Как мошенники разводили жителей Славянска

Какие схемы используются?

Дев'ять мешканців Слов'янська та району стали жертвами шахраїв протягом тижня – поліцейські нагадують про пильність при спілкуванні з невідомими особами

Неіснуючі товари та послуги в інтернеті, фейкові робітники банків та вуличне шахрайство. Цими та іншими засобами зловмисники отримували кошти від потерпілих.

Три жительки Слов'янська звернулись до поліції після невдалих покупок в інтернеті. Жінки замовляли товар за "привабливими" цінами, перераховували завдаток або повну вартість, після чого втрачали зв'язок з "продавцем". Сума збитку – від 800 до 6 тисяч гривень.

Мешканка Билбасівки побачила у соцмережі об'яву про доставлення дров. Після дзвінку на вказаний номер її переконали сплатити завдаток – 1600 гривень. В принципі, на цьому все діло і завершилося.

Жертвами "банківських" шахраїв стали жительки Слов'янська та с. Новомиколаївка. Літні жінки повірили у необхідність передати невідомим співрозмовникам дані з банківських карток. Як результат – у невідомому напрямку зникли заощадження з їх рахунків.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою зловмисників будьте обачними при будь-яких операціях у мережі інтернет та спілкуванні з незнайомими людьми. Не погоджуйтесь відразу на вимоги та пропозиції, які можуть виявитись частинами шахрайських схем.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області