Кого и как в Славянске проверяют на соблюдение ограничений

Кого и как в Славянске проверяют на соблюдение ограничений

Создана специальная комиссия

З метою забезпечення протиепідемічних заходів для запобігання поширенню короновірусної хвороби( COVID 19) на території міста в умовах карантину в м. Слов’янську створено Комісію з питань перевірки обмежувальних заходів з протиепідемічного режиму для забезпечення регулярних рейд-перевірок об’єктів продовольчої торгівлі, аптек, житлово-комунального господарства та транспорту, у складі представників відділів та управління Слов’янської міської ради, Слов’янського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області, Слов’янського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області.

ід час рейд-перевірок буде проводиться моніторинг та контроль за:

- невідкладним виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211” Про запобігання поширенню на території України короновірусу (COVID 19) ( із змінами) щодо введених обмежувальних заходів на період карантину, протокольних рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та розпоряджень Керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що стосується запобігання та поширенню короновірусної інфекції;

- наявністю засобів індивідуального захисту для персоналу(масок, разових рукавичок), дезінфекційних засобів, антисептиків для рук;

- роботу персоналу в масках з додержанням термінів та умов їх використання;

- одночасне перебування у торговельному залі не більш однієї людини на 10 кв.м., врегулювання відстані в черзі між покупцями не менше 1,5-2 м;

- наявність інформаційних пам’яток на входах до підприємств продовольчої торгівлі, аптек, до житлових будинків.

30 та 31 березня 2020 р. проведено 14 рейдів-перевірок суб’єктів господарювання міста, які продовжують свою діяльність в режимі карантину, під час яких проведено моніторинг та встановлено поодинокі випадки, відсутності:

- антисептиків для рук покупців ;

- відсутність відповідних дезінфекційних засобів, здатних знищувати віруси;

- не додержання термінів заміни масок;

- не врегулювання відстані в черзі між покупцями не менше 1,5 -2 м;

- відсутність інформаційних пам’яток на вході щодо обмеження кількості людей у приміщенні, щодо дотримання відстані в черзі не менше 1,5-2 м.

Суб’єкти господарювання, попереджені про необхідність суворого дотримання протиепідемічних заходів для запобігання поширенню короновірусної хвороби( COVID 19) та відповідальністю за їх порушення в подальшому.

31 березня 2020 р. до Слов’янської міської ради надійшла скарга щодо стихійної торгівлі посадковим матеріалом в невстановленому місці, в період дії карантину,біля входу до центрального ринку. Інспекцією міської ради з благоустрою міста Слов’янську спільно з співробітниками Слов’янського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо:

- дотримання постанов Кабінету Міністрів України щодо введення обмежувальних заходів на період карантину, протокольних рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації.

- припинення самовільного зайняття частини території об’єкту благоустрою;

- припинення стихійної торгівля з рук в невстановлених місцях.

Вищезазначені порушення негайно припинені.

Питання торгівлі посадковим матеріалом буде розглянуто 1 квітня 2020 р. під час засідання Слов’янської міської постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Шановні суб’єкти господарювання та громадяни порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України”Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, у відповідності до ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн) і на посадових осіб від двох до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян(від 34000 до 170000грн).

Про випадки порушення обмежувальних закладів з протиепідемічного режиму в закладах продовольчої торгівлі, аптеках, житлово-комунального господарства та транспорту можно повідомити на “Горячу лінію” з питань боротьби з короновірусом за тел. 2-77-83.

Дотримуйтесь правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-епідомідемічних правил і норм не наражайте себе і інших на небезпеку.