Ночью в Славянске обокрали автомобиль

Ночью в Славянске обокрали автомобиль

Будьте бдительны!

Вчора на території міста скоєно крадіжку з автомобілю, розташованому на ніч поблизу житлового будинку. Як і у переважної кількості випадків, здобиччу зловмисників став акумулятор легковика "класичної" моделі.

Вранці до Слов'янський відділу поліції звернувся 28-річний житель міста, який повідомив про зникнення акумулятору зі свого "ВАЗ 2106". Крадіжка сталася по вулиці Торговій.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Проводиться оперативно-розшукові заходи, спрямованих на розкриття злочину.

Цього року жертвами «автокрадіїв» стали 13 жителів міста та району (9 – у Слов'янську, 2 – у Миколаївці та 2 – у Святогірську). На сьогодні не розкрито 5 з них.

Найчастіше власники виявляють факт вчинення злочину за кілька годин, що помітно ускладнює роботу правоохоронців. Окрім акумуляторів з машин зникають гроші, документи, магнітоли та особисті речі власників.

Поліція просить громадян бути уважними до свого майна, а випадкових свідків кримінальних подій – проявляти пильність та телефонувати за номером "102".

Щоб звести ризики до мінімуму:

- віддавайте перевагу добре освітленим ділянкам вулиці, користуйтесь спеціально обладнаними парковками;

- не нехтуйте установкою протиугінних систем;

- навіть якщо ненадовго залишаєте авто без нагляду, ні в якому разі не залишайте в ньому гаманці, барсетки чи інші коштовні речі.

Слов’янський відділ поліції

Донецької області