Под Святогорском угонщик "улетел" в кювет и перевернулся

Под Святогорском угонщик "улетел" в кювет и перевернулся

ФОТО

Кримінальна подія сталась вночі, коли 36-річний чоловік залишив машину на вулиці біля будинку. Згодом з'ясувалось, що до злочину причетний його односельчанин.

Вранці до Слов'янського відділу поліції звернувся мешканець с. Микільсьске із заявою про зникнення автомобілю. 36-річний чоловік розповів, що залишив свій ВАЗ-2109 біля двору (пізніше з'ясувалось – із ключами у замку), звідки він і зник вночі.

Майже відразу за цим повідомленням надійшло інше – у кюветі біля траси на Харків знаходиться автомобіль. Прибувши на вказане місце, правоохоронці оглянули розбитий транспортний засіб – він виявився повністю ідентичним зниклому.

Надалі протягом дня оперативники відпрацьовували мешканців Микільського, у першу чергу – раніше судимих. Саме один з них і виявився причетним до злочину.

20-річний правопорушник розповів, що угнав чужий автомобіль щоб "покататись". Проте, біля повороту на Святогірськ він не зміг справитись з керуванням та злетів з дороги. Зловмисник вибрався з розбитої машини через лобове скло, стер свої відбитки пальців та попрямував пішки додому.

Наразі за даним фактом проводиться досудове розслідування за ст. 289 ч.1 Кримінального кодексу України "Незаконне заволодіння транспортним засобом". Вона передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

 Слов'янський відділ поліції

Донецької області