Росія в серпні захоче припинення вогню: експерт пояснив, за яких умов

Не виключено, що ворог захоче сісти за стіл переговорів коли "видихнеться"

Росії на кінець серпня захоче переговорів з Україною щодо припинення вогню, щоб провести свої псевдореферендуми на окупованих територіях. Не виключено, що ворог захоче сісти за стіл переговорів коли "видихнеться".

Про це в коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

На думку експерта, окупаційні війська будуть вести наступи на трьох напрямках: Харків, Донецьк і криворізький (південнобузький). Тобто, у них будуть спроби створити масований наступ.

"Для того, щоб, можливо, захопити ще території і потім сісти за стіл переговорів. Коли наступ видихнеться вони будуть терміново пропонувати нам переговорний процес", – вважає Жданов.

Втім, експерт зазначає, припустити Україну до переговорів Росія може тільки масованою наступальною операцією, але сил у них не достатньо.

"Тому вони намагаються створити ілюзію наступальної загрози, спробують її частково реалізувати і при цьому будуть пропонувати нам переговорний процес. На кінець серпня Росії потрібно припинення вогню, хоча б тимчасове. Для того, щоб провести "референдуми". Поки йдуть активні бойові дії референдум не можна легалізувати, навіть на території Російської Федерації", – припускає Жданов.