Що робити при печії?

Коли після прийому їжі з’являються дискомфортні відчуття в горлі, які супроводжуються кислуватим присмаком та першінням, кажуть, що це печія.

Коли після прийому їжі з’являються дискомфортні відчуття в горлі, які супроводжуються кислуватим присмаком та першінням, кажуть, що це печія. Вона викликається потраплянням на слизову оболонку стравоходу соляної кислоти, що виділяється шлунковим соком. Для лікування печії, окрім рекомендацій щодо раціону, лікарі призначають таблетки Ренні®* від Байєр. Препарат допомагає позбутися неприємних відчуттів, навіть обтяжених важкістю та болями у шлунку, та призначається в як один з основних компонентів комплексної терапії.

Принцип дії таблеток від печії Ренні®

Препарат Ренні® від печії у формі містить антациди, які нейтралізують агресивний вплив надлишків соляної кислоти – найактивнішого ферменту шлункового соку. Активними діючими компонентами препарату є природні для людського організму речовини – кальцію карбонат (680 мг) та магнію гидроксикарбонат (80 мг). Потрапляючи в шлунок, активні сполуки, що містяться в Rennie®, швидко послаблюють надмірну кислотність, знижуючи негативну дію соляної кислоти на слизову оболонку кишкового тракту.

Жувальні таблетки від печії Ренні® мають різні приємні смаки – м'ята, апельсин, ментол.  Одна упаковка містить 12, 24 або 48 таблеток, кожна з яких має квадратну форму та напис «RENNIE» з обох сторін.

Показання для приймання Ренні®                        

Крім симптомів печії, засіб призначається також при періодичних болях в області шлунку, постійному відчутті тяжкості та переповненості в епігастрій зоні, диспепсії, викликаної зловживанням алкоголем та похибками в дотриманні дієти.

Люди, які страждають на цукровий діабет, можуть приймати Rennie® при підвищенні вироблення кислоти в шлунку з метою полегшення симптомів печії.

Переваги та особливості застосування Ренні®                                                     

  • Швидкий та тривалий терапевтичний ефект – препарат починає діяти вже через 40 секунд після прийому, ефект відчувається через 2-3 хвилини та зберігається протягом кількох годин.

  • Жувальні таблетки Ренні® не містять цукру та мають м’ятний або апельсиновий смак з охолоджувальним ефектом, їх можна розжувати або повністю розсмоктати. Препарат не потрібно запивати водою, що забезпечує зручність його застосування.

  • Таблетки не викликають побічних ефектів та мають сприятливий профіль безпеки, тому можуть призначатися дітям з 12 років та вагітним жінкам.

Визначитися з дозою та способом застосування препарату допоможе сімейний лікар, виходячи з віку пацієнту, наявності супутніх захворювань та індивідуальних протипоказань.

__________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Ренні з ментоловим смаком, №24 UA/7798/01/01 від 22.12.2017; Ренні з апельсиновим смаком, №24 UA/7799/01/01 від 08.11.2017; Ренні без цукру, м'ятні №24 UA/6025/01/01 від 31.01.2017

Литература:

1.     Бур’янов О. А., Омельченко Т. М. Причини та лікування печії в шлунку. – К.: Медицина, 2010. – 121 с.

2.     Дедух Н. В. Изжога и пути борьбы с дискомфортом. Новости медицины и фармации. 2012. – 146 с.

3.     Миронов С. П., Котельников Г. П. Изжога: нац. рук-во. М.: ГЕОТАР-Медиа, 2008.