Школьники в Славянске завтра выходят на учебу: в каком формате?

Школьники в Славянске завтра выходят на учебу: в каком формате?

Какое решения приняли в отделе образования?

Майже 140 шкіл у Донецькій області ухвалили рішення про оголошення канікул на період карантинних обмежень 8-24 січня 2021 року. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева на брифінгу у Краматорську сьогодні, 6 січня.

З 8 січня до 24 січня на території України забороняється відвідування закладів освіти її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти, які продовжують працювати у звичайному режимі з дотриманням протиепідемічних правил.

Через посилення протиепідемічних заходів в Авдіївській, Дружківській, Мирноградській, Новогродівській, Покровській, Гродівській, Удачненській, Світлодарській, Часовоярській, Очеретинській, Вугледарській, Званівській, Іллінівській, Криворізькій, Лиманській, Олександрівській, Сіверській та Шахівській територіальних громадах прийнято рішення про оголошення в закладах середньої освіти на цей період канікул. Канікули відбудуться у 139 закладах для 15,9 тис. учнів.

Разом з тим, у Добропільскій, Білозерській, Костянтинівській, Краматорській, Маріупольській, Сартанській, Селидівській, Слов’янській, Святогірській, Торецькій, Великоновосілківській, Волноваській, Комарській, Мирненській, Старомлинівській, Ольгинській, Мангушській, Мар’їнській, Курахівській, Нікольській, Кальчицькій, Хлібодарівській, Олександрівській, Андріївській, Бахмутській, Білозерській, Новодонецькій, Миколаївській, Соледарській, Черкаській територіальних громадах у період з 11 січня по 22 січня здійснюватиметься навчання за дистанційною формою у 350 закладах для 151,7 тис. учнів.

Усі заклади освіти повинні поінформувати батьків про особливості роботи у період обмежувальних протиепідемічних заходів шляхом розміщення на сайті, у соціальних мережах, у батьківських групах/ чатах.

Спілкування між працівниками закладів, проведення нарад, семінарів, педагогічних рад, зустрічей з батьками може відбуватися винятково у форматі онлайн.

У 37 закладах професійної (професійно-технічної) освіти (9,4 тис. учнів) у період посилених обмежень здійснюватимуть навчання здобувачів освіти в дистанційній формі. Практична частина освітньої програми буде спланована за окремим графіком та погоджена з роботодавцями та здобувачами освіти.

Заборонено відвідування закладів вищої та фахової передвищої освіти незалежно від форм власності. У разі проведення в закладах у зазначений проміжок часу практичної підготовки здобувачів освіти та екзаменаційних сесій, навчання має здійснюватися виключно у дистанційному режимі.