Скорые, пожарные, полиция: что происходило в центре Славянска

Официально

Повідомлення щодо ймовірного замінування відділів поліції у Слов'янську та Лимані не підтвердилося

Інформація про загрозу вибуху надійшла до правоохоронців електронною поштою близько 12.00. Об'єкти обстежено – загрози немає. Особа, яка повідомила про замінування, встановлюється.

На електронну адресу поліції надійшло повідомлення від невідомого абонента про те, що у відділах поліції Слов’янська та Лимана закладено саморобні вибухові пристрої. Відвідувачі та поліцейські обох відділів негайно були евакуйовані.

Прилеглу територію та адміністративні будівлі обстежили вибухотехніки разом із поліцейськими кінологами. Підозрілих та вибухових предметів знайдено не було.

Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за статтею 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Нагадаємо, що 2 березня Верховна Рада України ухвалила закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей, навіть якщо воно не мало тяжких наслідків, але стосується наступних споруд: критично важливі об’єкти інфраструктури, об’єкти чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області