Славянск скорбит. Ушел из жизни Николай Ивченко

Славянск скорбит. Ушел из жизни Николай Ивченко

Вечная память

Слов’янськ сумує за Миколою Івченком 

17 серпня на 94-му році життя пішов у вічність керівник хору ветеранів війни та праці Микола Івченко.

Микола Прокопович народився 11 березня 1928 року в Слов'янську. З десяти років виховувався у дитячому будинку. Під час Другої світової війни він потрапив у партизанський загін у Миколаїві, де і перебував до вступу наших військ в Одесу. 

Після звільнення Слов’янська від німецько-фашистських окупантів повернувся до рідного міста та влаштувався на роботу декоратором у Слов'янський драматичний театр ім. Маяковського. Хлопцеві було всього 15 років.

Пізніше став брати участь у всіх постановках і п'єсах. 

Здавалося, доля натякала талановитому підліткові на вибір кар’єри. Але після повноліття він опановував робітничі спеціальності. Працював забійником і гірничим майстром на шахті, був верхолазом. Потім влаштувався на завод Словважмаш, де пропрацював 35 років. Звідти й пішов на заслужений відпочинок. 

І вже тоді повністю віддався творчості. Микола Прокопович стояв біля витоків місцевого хору ветеранів війни і праці. Був його старостою, а пізніше – керівником. Велика кількість концертів, фестивалів ветеранської пісні, мітингів пройшли за участю Миколи Івченка.

Він був справжнім митцем, цікавою людиною, яскравою особистістю, талановитим лідером з чуйним характером. Хор був його життям, а пісня -вірною супутницею. 

У Вічність відійшла творча, неймовірно добра та щира людина. Місто зазнало непоправної втрати. Але світла пам'ять про Миколу Івченка назавжди залишиться у серцях слов`янців.

Слов'янська міська ВЦА висловлює щирі співчуття рідним та близьким Миколи Прокоповича та розділяє з ним біль тяжкої втрати.