Смертельное ДТП под Славянском: суд определил виновного

Подробности

У лютому минулого року 30-річний житель Бахмута, керуючи вантажівкою, скоїв наїзд на пішохода та уїхав з місця пригоди. Три дні поліцейські відпрацьовували різні версії ДТП, перевіряли транспортні засоби з різних регіонів України та встановили винуватця аварії. Поліцейські зібрали беззаперечні докази причетності чоловіка до смертельної ДТП та скерували кримінальне провадження до суду.

Нагадаємо, що 1 лютого 2021 року на 77-му кілометрі автодороги Слов’янськ-Лиман було виявлено тіло чоловіка. Поліцейські встановили, що загиблий отримав чисельні тілесні ушкодження, судячи за зовнішніми ознаками – від великогабаритного транспортного засобу. Пізніше було ідентифіковано особу потерпілого, ним виявився 57-річний житель Слов'янська.

До розшуку автомобіля та водія підключились співробітники превенції та оперативного блоку підрозділу, а також представники обласного Управління карного розшуку.

Завдяки вивченню записів відеоспостереження та опитуванню можливих свідків, поліцейські з'ясували, що у той проміжок часу на цій ділянці автодороги проїхало п'ять вантажівок. Спочатку вдалось ідентифікувати чотири з них – вони належали підприємствам Київської, Запорізької та Луганської областей.

При проведенні розшукової роботи оперативники прибули до Запоріжжя, опитали одного з водіїв та оглянули його транспорт. Цей слід виявився хибним. Проте правоохоронці дізнались про ще одну чоловіка, який був на місці події та повернувся до Слов'янська.

Завдяки «розумним» відеокамерам, встановленим в рамках проєкту «Безпечне місто», співробітники сектору превенції встановили маршрут вантажівки. Групи реагування обстежили район, де її шлях закінчувався, та на території однієї з автобаз виявили транспортний засіб. Водієм якого виявився мешканець Бахмута 1991 року народження.

Чоловік пояснив, що під час руху почув удар, проте не зрозумів його походження. Лише наступного дня він побачив інформацію про загибель пішохода у ЗМІ та зрозумів, що сталося, проте до поліції так і не звернувся.

Слідчі зібрали достатньо доказів та довели причетність чоловіка до вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Слов’янський міськрайонний суд визнав винуватим водія вантажівки у смертельному ДТП та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області