Убийство под Мариуполем. Полицейский превысил полномочия?

Убийство под Мариуполем. Полицейский превысил полномочия?

К делу подключается прокуратура

Прокуратура контролює хід розслідування за фактом смертельного поранення чоловіка поліцейським

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом спричинення смерті особі працівником правоохоронного органу із попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (вбивство) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України. 

Розслідуванням встановлено, що 22 січня 2021 року співробітниками Кальміуського відділення поліції Центрального ВП ГУНП в Донецькій області у лісосмузі неподалік с. Сартана Кальміуського району м. Маріуполя виявлено незаконну порубку лісу групою осіб. Під час документування цього факту працівниками поліції у «лісорубів» вилучено їх обладнання та два автомобіля: легковий «ВАЗ-2112» та вантажівку «ГАЗ-3302».

На місце події приїхав 66-річний батько одного з правопорушників, попри заборону сів за кермо вантажівки, що вилучалась поліцейськими, та почав рух. 

За попередніми даними, з метою зупинки автомобіля один з поліцейських застосував вогнепальну зброю, в результаті чого водій отримав смертельне поранення та загинув на місці.

а даний час проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин зазначеної події, призначено низку експертиз.

Досудове розслідування триває. 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури