В Донецкой области двое полицейских погорели на взятке в 20 000 гривен

За что вымогали эту сумму?

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Краматорську, затримали двох оперуповноважених відділення кримінальної поліції Центрального відділу поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, у квітні 2020 року правоохоронці вимагали від громадянина 20 000 грн за непритягнення його до відповідальності за вчинення крадіжки, в рамках провадження, в якому правоохоронці здійснювали оперативний супровід, а їх колеги-слідчі проводили досудове розслідування.

5 травня 2020 року, отримавши від громадянина неправомірну вигоду, працівники поліції повернули йому 1 000 грн, пояснивши, що «для вирішення питання» їм буде достатньо 19 000 грн.

Слідчі ДБР затримали правоохоронців у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Донецької області. Оперативний супровід – Головне Управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ДЕРЖАВНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ