В ДонОВА обговорювали обов'язкову евакуацію

В ДонОВА обговорювали обов'язкову евакуацію

Яке основне завдання

Начальник ДонОВА Павло Кириленко інформує

Обов'язкову евакуацію з Донеччини обговорили на онлайновій нараді з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Активні бойові дії та наближення холодів – два основні фактори, які вимагають того, щоб якомога більше людей покинули Донеччину.

Тому окремо відзначили, що необхідно посилити інформування місцевих жителів щодо процесу евакуації та всіх питань, пов'язаних із розташуванням на новому місці.

Проаналізували можливості областей, які вже зараз готові і приймають переселенців та обговорили, як саме прийматимуть жителів Донеччини у нових громадах.

Окремо стоїть питання щодо маломобільних та тяжко хворих людей. Вони потребують особливого догляду, а отже і особливих умов у дорозі та в житлі.

Наша задача — зберегти життя і здоров'я наших людей. Саме тому евакуація залишається одним із найбільш пріоритетних соціальних питань в області.

Забезпечити гідні умови для життя у холодний період для всіх, хто досі залишається на Донеччині, буде технологічно неможливо. Кожен повинен це усвідомлювати.

Евакуація — це тимчасово. Зараз найважливіше — зберегти життя!