В кафе и магазинах. В Славянске прошёл рейд по проверке COVID-сертификатов

Что удалось найти?

Рейд щодо перевірки COVID-сертифікатів відбувся крамницями та закладами харчування у Слов'янську вчора, 4 листопада, – повідомляє сайт ДонОДА.

До комісії увійшли правоохоронці та представники Донецької облдержадміністрації. Нагадаємо, спеціальні робочі групи у регіонах, де встановлено червоний рівень епіднебезпеки, проводять перевірку дотримання протиепідемічних норм та заходів щодо стримування COVID-19. Йдеться про перевірку дотримання протиепідемічних правил, дотримання маскового режиму тощо.

COVID-сертифікати перевіряють як у паперовому вигляді, так і у додатку «Дія». Підроблені довідки про вакцинацію цього разу не виявили.

У сфері торгівлі та обслуговування на прохання продемонструвати COVID-сертифікат реагують по-різному. Більшість з тих, до кого сьогодні завітали з перевіркою, ставляться до рейдів з розумінням, бо хочуть працювати попри запровадження «червоної зони» карантину, а себе убезпечити вакцинацією від тяжкого перебігу хвороби.

Нагадаємо, з 18 жовтня рейдовими групами перевірено 9 262 суб’єкти господарювання у Донецькій області, за добу – 553. За період карантину у «червоній зоні» складено 1030 адміністративних матеріалів, за останню добу – 82.