В Славянске чиновника хотят отправить в тюрьму на три года

Что произошло?

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно службової особи щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України.

Судом встановлено, що громадянин Р. неналежним чином виконуючи обов’язки через несумлінне ставлення до них, будучи у 2017 – 2018 роках службовою особою та розпорядником бюджетних коштів не ефективно використовував бюджетні кошти та безвідповідально ставився до обов’язків, передбачених ст. 8 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», внаслідок чого було завдано матеріальну шкоду державі – Слов’янській міській раді в особі відділу освіти Слов’янської міської ради на загальну суму 8 469 427грн. 90 коп.

Громадянина Р. визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на два роки. Задоволено позов прокурора в інтересах держави, стягнуто на користь Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації 8 469 427 грн. 90 коп.

Вирок не набрав законної сили.

З повним текстом судових рішень у справі 243/4761/20 можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області