В Славянске накрыли конвертцентр

В Славянске накрыли конвертцентр

Отмывали миллиарды

На Донеччині припинено діяльність конвертаційного центру, через який виведено до тіньового сектору економіки понад 1,5 млрд грн

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури слідчими СУ ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях припинено діяльність конвертаційного центру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019 – 2020 років ряд підприємств, у тому числі фіктивних, через конвертаційний центр ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах. На Донеччині за період роботи конвертаційного центру до тіньового сектору економіки виведено понад 1,5 млрд грн, що призвело до ухилення від сплати ПДВ у розмірі більш ніж 300 млн грн.

Під час санкціонованого обшуку у м. Слов’янську в офісному приміщенні виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, 56 печаток СГД та чорнові записи.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Досудове розслідування триває.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури