В Славянске обнаружили подпольный швейный цех

Руководителю светит многотысячный штраф!

Иллюстративное фото

В ході реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, фахівцями відділу контролю північного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці під час інспекційного відвідування, яке проводилося у розкрійному цеху швейного підприємства у місті Слов’янську, було виявлено 8 осіб, в тому числі стажерів, які були допущені до роботи без укладення трудових договорів та без повідомлення Державної податкової служби України про прийняття працівників на роботу.

За результатами проведення заходу державного контролю інспекторами праці складено відповідний акт та припис на усунення виявлених порушень. Найближчим часом роботодавця буде притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства.

Фахівці Міжрегіонального управління наголошують, що стажування працівника на робочому місці без оформлення трудових відносин, чинним законодавством про працю не передбачене, окрім випадків цільового направлення центрами зайнятості до роботодавців безробітних, які перебувають на обліку для навчання, стажування необхідним роботодавцю посадам з подальшим працевлаштуванням.

Офіційне оформлення працевлаштування є гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату!