В Славянске от коронавируса умерли уже 10 человек

В Славянске от коронавируса умерли уже 10 человек

Количество жертв будет расти

Иллюстративное фото 

Слов'янська міська рада інформує

Шістдесят вісім лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 зафіксовано у Слов’янську на минулому тижні. Коефіцієнт виявлення складає 14,3%. Про це на прес-конференції 22 вересня повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим.

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 716 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 47 з тих, хто захворів — діти. Серед інфікованих налічується 85 медичних працівників.

Більшість інфікованих (583) вже вилікувалася, серед них — 34 дитини та 73 медичних працівники. 123 людини продовжують хворіти. Наразі у лікарні Костянтинівки, Мирнограду, Торецьку та Бахмуту госпіталізовані 28 пацієнтів (один з них – лікар). Десять випадків, на жаль, закінчилися летально. Серед тих, хто помер — 64-річна лікарка-офтальмолог.

Додамо, що наразі на самоізоляції перебувають 635 містян. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 474 забори біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 46 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. Чотирнадцять з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 235-ти мешканцям міста.

За словами Олени Джим, ситуація із COVID-19 у Слов’янську нічим не відрізняється від тієї, що фіксується в Україні вцілому.

“Ми спостерігаємо поступове зростання захворюваності. Воно почалося із другого тижня серпня. І поки що не припиняється”, – повідомила начальник відділу охорони здоров’я.

Вона також пояснила, чим викликана розбіжність у статистичних даних кількості випадків захворювання, яку надає облдержадміністрація та керівництво Слов’янська.

“Досить багато мешканців Слов’янського та Лиманського районів уклали декларації із нашими сімейними лікарями. Коли вони проходять обстеження або в них виявляють коронавірус, область подає ці випадки, як ситуацію у Слов’янську. Але ми їх у статистику не включаємо”, – говорить Олена Джим.

Звертаємо увагу, що за період карантину на реалізацію протиепідемічних заходів із місцевого бюджету було виділено 7649,2 тис. грн. З цієї суми вже використано 6066,5 тис. Крім цього, Слов’янськ отримав спонсорської допомоги у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури та ШВЛ на 3768,6 тис. гривень.