В Славянске падает заболеваемость коронавирусом

В Славянске падает заболеваемость коронавирусом

Во всяком случае об этом свидетельствуют официальные данные

П’ятдесят шість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень (за попередній тиждень — 109 випадків). Коефіцієнт виявлення складає 20,4%. Таку інформацію надала заступниця начальника відділу охорони здоров’я Марина Порохняк.

Усього в Слов’янську у поточному році зафіксовано 4085 лабораторно підтверджений випадків коронавірусної інфекції. 209 з тих, хто захворів — діти, 164 — медичні працівники.

Наразі продовжують хворіти 176 людей, у тому числі — 2 медпрацівники. В інфекційне та терапевтичне відділення Слов’янська госпіталізовані 55 пацієнтів.

Зазначимо, що у поточному році 86 випадків захворювання, на жаль, закінчилися летально. Ще у одному випадку очікуються результати патогістологічного обстеження. 71 пацієнт серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 328 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 274 забори біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 111 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. 55 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР.

Зазначимо, що всього за поточний рік діагноз “пневмонія” було поставлено 1090 містянам.

Звертаємо увагу, що у цьому році лікувальні заклади міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури, кисневих концентраторів на суму 1677,4 тис. грн.

Додамо також, що у місті розпочата вакцинація проти коронавірусу вакцинами AstraZeneca (COVISHIELD) та КОРОНОВАК. Наразі вакциновано 1140 осіб.