В Славянске прошла антитеррористическая операция. СБУ отрабатывала различные ситуации

В Славянске прошла антитеррористическая операция. СБУ отрабатывала различные ситуации

Многие горожане были напуганы...

Дводенні антитерористичні навчання провела у районі проведення операції Об’єднаних сил Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях. Заключна фаза тренувань пройшла на об’єктах критичної інфраструктури Слов’янська.

Тренування відбувалися на кількох стратегічних об'єктах міста в умовах, максимально наближених до реальних. Участь у навчаннях взяли представники регіональних підрозділів Збройних Сил України, штабу Об’єднаних сил, Служби безпеки, Нацгвардії, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Головною метою навчальних заходів стала перевірка та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії в умовах імовірної диверсійної та терористичної загроз.

Учасники зборів відпрацювали алгоритм спільних дій із нейтралізації «диверсантів», які за легендою навчань планували здійснити диверсію в одній з лікарняних закладів Слов’янська. Силовики провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів із виявлення та знешкодження умовних злочинців.

Керівництво Штабу Антитерористичного центру СБУ детально проаналізувало кожну фазу спецоперації, відзначивши ефективність задіяних сил і засобів. Також представникам задіяних суб'єктів боротьби із тероризмом були надані додаткові рекомендації щодо підвищення рівня готовності із протидії терористичним загрозам.