В Славянске улучшается ситуация с коронавирусом

В Славянске улучшается ситуация с коронавирусом

Официально

Слов'янська міська рада інформує

Шістдесят шість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень. Коефіцієнт виявлення складає 20,4%. Про це на прес-конференції 16 лютого повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим. За її словами, кількість виявлених хворих знижується протягом декількох тижнів.

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 4669 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 222 з тих, хто захворів — діти, 277 — медичні працівники.

Більшість інфікованих (4355) вже вилікувалися, серед них — 211 дітей. 212 людей продовжують хворіти, у тому числі — 10 медпрацівників. Наразі в інфекційне та терапевтичне відділення Слов’янська госпіталізовані 43 пацієнти.

Нагадаємо, що зараз у місті налічується 70 ліжок для хворих на коронавірус. Вони обладнані кисневими концентраторами. За потреби пацієнти можуть бути підключені до ШВЛ.

Але ж, лише у поточному році 25 випадків захворювання, на жаль, закінчилися летально. Ще у одному випадку очікуються результати патогістологічного обстеження. 17 пацієнтів серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 658 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 323 забори біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 124 мешканці міста проходять лікування з приводу пневмонії. 43 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР.

Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 1754 містянам.

Звертаємо увагу, що протягом поточного року лікувальні заклади міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури, кисневих концентраторів на суму 1245,37 тис. грн.