В Святогорске депутаты уже сдают мандаты

В Святогорске депутаты уже сдают мандаты

Что происходит?

В Святогорском городском совете появилось сразу два заявления от депутатов о досрочном прекращении полномочий. Заявление поступили от двух депутатов: Татьяны Кисиль, которую выдвигала в депутаты партия «Слуга народа», и от самовыдвиженки Наталии Матвиенко. 

Обе народные избранницы проживают в селе Крестище (Хрестище). 

5 марта во время внеочередного заседания сессии городского совета по ним должно быть принято соответствующее решение.

После принятия сессионного решения оно будет направлено в Святогорскую городскую территориальную избирательную комиссию. 

 УТОЧНЕНИЕ от пользователя Telegram "Святогірська міська рада" 

Відповідно до стаття 285 Виборчого Кодексу України «У разі якщо депутат сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч), який обирався в багатомандатному окрузі, достроково припинив повноваження або його повноваження достроково припинені з підстав і в порядку, передбачених Конституцією та законами України, за рішенням територіальної виборчої комісії у відповідному окрузі призначаються проміжні вибори.» « Проміжні вибори депутатів проводяться двічі на рік – в останню неділю березня та останню неділю жовтня. У рік проведення чергових місцевих виборів проміжні вибори не призначаються та не проводяться, крім випадків, якщо у зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата місцевої ради склад відповідної місцевої ради став неповноважним»

роміжні вибори депутатів призначаються територіальною виборчою комісією у десятиденний строк з дня надходження до комісії повідомлення відповідної місцевої ради про дострокове припинення повноважень депутата ради, але не пізніш як за шістдесят днів до дня проведення найближчих проміжних виборів, визначеного відповідно до положень статті 5 Виборчого Кодексу