В Яровой двое подростков отравились самогоном

В Яровой двое подростков отравились самогоном

Одного из них обнаружили без сознания

Поблизу Лиману двоє малолітніх братів отруїлись самогоном

Молодшого з хлопчиків без свідомості знайшла перехожа, яка зателефонувала до поліції та "швидкої ". Після надання медичної допомоги здоров'ю дітей нічого не загрожує. На їх мати чекає адміністративна відповідальність.

Близько п'ятої вечора до поліції Лиману надійшло повідомлення з с. Ярова, де місцева мешканка виявила 9-річного хлопчика, що лежав на землі без свідомості. На місце події відразу прибув наряд групи реагування та екіпаж швидкої допомоги.

Коли правоохоронці зв'язались з матір'ю дитини, то з'ясували, що додому нещодавно прийшов її старший 12-річний син, який мав ознаки сильного отруєння.

Братів було доставлено до дитячої лікарні Слов'янська, де їм зробили промивання шлунків та медичний огляд. Вже після їх повернення додому вдалось встановити всі обставини події.

Старший з хлопців розповів, що під час прогулянки поблизу кладовища вони знайшли пластикову пляшку з прозорою рідиною (як пізніше виявилось – самогоном) та "вирішили спробувати". Діти зробили по 2-3 ковтки, у результаті чого один ледь дійшов до дому, а інший впав у траву.

Наразі з родиною проводять профілактичну роботу інспектори ювенальної превенції. Надалі відносно 33-річної матері буде складено протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей".

Закликаємо дорослих бути уважними та відповідальними стосовно своїх дітей, розповідати їм про правила безпеки на вулиці та можливі наслідки від необдуманих вчинків.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області