Як у Слов’янську виглядатиме алея Слави

За словами начальника Слов’янської міської військової адміністрації Вадима Ляха, проєкт алеї Слави передбачає облаштування зеленої зони, місць для паркування автотранспорту, встановлення лавок для відпочинку

За словами начальника Слов’янської міської військової адміністрації Вадима Ляха, проєкт алеї Слави передбачає облаштування зеленої зони, місць для паркування автотранспорту, встановлення лавок для відпочинку.

Між тим, зовнішній вигляд основного елементу алеї – монумента воїнам, які віддали життя за Україну, – поки що не визначено.

Яким він має бути, жителям громади було запропоновано визначити за допомогою онлайн-голосування. На суд мешканців було представлено 7 ескізів. Проголосувати усі бажаючі могли на електронній платформі на сайті військової адміністрації та офіційному телеграм-каналі Слов'янської МВА.

«22% голосів слов'янці віддали проекту №7. Його авторка – Марія Уварова. Але перше місце дісталося варіанту «відкласти вибір проєкту до Перемоги». За це проголосували 37% мешканців, які взяли участь в опитуванні, – повідомив очільник Слов’янської громади. – Тому поки що монумент залишиться абстрактним. Новий конкурс із його створення проведемо, коли переможемо у війні. Сподіваюся, це буде скоро».