Бардак на автостанции в Славянске: есть ответ от горсовета

Бардак на автостанции в Славянске: есть ответ от горсовета

Кто виноват?

ТОВ “РАПІД-АВ” належить на праві власності будівля міської автостанції, розташована на земельній ділянці з кадастровим номером 1414100000:01:003:298, по вул. Центральній, 48. Вищезазначена земельна ділянка передана в строкове платне користування ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “РАПІД-АВ” в березні 2019 р. терміном на рік.

В січні 2020 р. ТОВ “РАПІД-АВ” звернулось з заявою до Слов’янської міської ради про поновлення договору оренди землі.

18 лютого 2020 р. постійною комісією міської ради з питань землекористування, містобудування та екології враховуючи зауваження виконавчих органів міської ради та думку членів постійної комісії, щодо не належного утримання земельної ділянки, було прийнято рішення рекомендувати міській раді надати земельну ділянку в оренду ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РАПІД-АВ" не на 10 (десять) років, як передбачено проєктом рішення міської ради, а на 1 (один) рік.

Інспекцією міської ради з благоустрою м.Слов’янська 25 лютого 2020 р. було здійснена перевірка дотримання законодавства у сфері благоустрою за адресою вул. Центральна, 48. Під час здійснення перевірки, зафіксовано порушення ч.2 ст.18 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, та п.2 Розділу ІІІ Типових правил благоустрою території населеного пункту, тобто не здійснення усього комплексу робіт, спрямованого на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, а саме не забезпечене постійне прибирання сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя, з метою утримання об’єкту благоустрою та прилеглих територій у належному санітарному стані та на адресу ТОВ “РАПІД-АВ” направлено ПРИПИС про усунення порушення порушень благоустрою міста, термін виконання робіт до 10.03.2020. Припис не виконано.

02 березня 2020 р. на адресу Слов’янської міської ради надійшов лист ТОВ “РАПІД-АВ” про прийняття рішення щодо закриття автостанції, розташованої за адресою м. Слов’янськ, вул. Центральна, 48 та згоду ТОВ “Східні автовокзали” приймати усі маршрути на автостанції АС Слов’янська, що розташована за адресою:м. Слов’янськ, вул. Центральна, 47.

4 березня 2020 р. міський голова Вадим Лях під час 80 сесії Слов’янської міської ради VII, враховуючи низку питань зокрема, щодо подальшого використання земельної ділянки за цільовим призначенням, як міська автостанція, запропонував не розглядати питання поновлення договору оренди землі, укладеного з ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ”РАПІД-АВ”. Депутатами Слов’янської міської ради рішення про подовження договору оренди за результатами голосування не було підтримано.

11 березня 2020 р. ТОВ “РАПІД-АВ” направлено лист міського голови Ляха В.М. з вимогою, щодо необхідності привести орендовану та прилеглу територію в належний санітарний стан.

Враховуючи, неналежне утримання орендованої та прилеглої території міської автостанції, подальше використання, як міська автостанція, договір оренди землі не поновлено. Після закінчення дії договору оренди землі 25 березня утриманням земельної ділянки буде займатись КП “Благоустрій