Что делали бойцы СБУ на Карачуне

Что делали бойцы СБУ на Карачуне

Стратегический объект

Служба безпеки України провела антитерористичні тренування на вежі телерадіомовлення на горі Карачун, у районі проведення операції Об’єднаних сил.

За легендою, умовні терористи, маючи на меті посилення пропагандистського впливу на місцеве населення, планували залишити без українського мовлення Донецьку, Луганську області й окуповану частину Донбасу.

На виконання цього завдання, «зловмисники» проникли на територію телевежі, заклали вибухівку та в кількох місцях здійснила «підпали». 

Правоохоронці оперативно відреагували на ситуацію, загасили умовні пожежі та встановили місце знаходження «терористів» і знешкодили їх.

Навчання проходили в умовах, максимально наближених до реальних. У них взяли участь представники регіональних підрозділів Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Основною метою навчань було підвищення рівня безпеки у районі проведення ООС.

Важливим результатом є те, що учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Після завершення заходів організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань та визначили напрямки подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання і нейтралізації загроз державній безпеці України.

Довідка: Телевежа на горі Карачун є одним із важливих стратегічних об’єктів можливих терористичних посягань.

Радіотелепередавальна станція Краматорськ (РТПС) разом із радіотелевежею була знищена терористами у 2014 році. Українське мовлення вдалося відновити тільки наприкінці 2016 року.

Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях