Двое несовершеннолетних друзей из Славянска угодили за решетку на 10 лет

За что?

Иллюстративное фото

За публічного обвинувачення, яке підтримувала Слов’янська місцева прокуратура, судом винесено обвинувальний вирок двом особам, які, будучи неповнолітніми, вчинили особливо тяжкий злочин, передбачений ч. 4 ст. 187 КК України, тобто розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, скоєний повторно, за попередньою змовою групою осіб проти жінки похилого віку.

У ході судового розгляду встановлено, що у грудні 2015 року юнаки 16 і 17 років вдерлись до будинку 81-річної жінки та, накинувши їй на голову ганчірку і утримуючи за руки, нанесли їй чисельні удари руками і ногами по голові та тулубу, вимагаючи віддати їм коштовності та грошові кошти.

Не отримавши від старенької відповіді, нападники самостійно влаштували «обшук» та знайшли мобільний телефон жертви та 2 400 грн готівки, з місця злочину зникли.

З множинними забоями, синцями м’яких тканин, струсом головного мозку та іншими тяжкими травмами потерпілу доставлено до лікарні.

Суд, погодившись з обґрунтованою та принциповою позицією прокуратури, призначив зухвалим злочинцям покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, крім того задовольнивши цивільний позов потерпілої щодо відшкодування завданої їй моральної шкоди у розмірі 100 000 грн.

 Прес-служба прокуратури Донецької області