Как накажут "минера" из Николаевки

Как накажут "минера" из Николаевки

Выбросил симку, но не помогло...

В листопаді 2019 року 29-річний чоловік зателефонував на спецлінію 102 та повідомив про «замінування» будівлі. Після дзвінка він викинув сім-карту, однак це не завадило правоохоронцям встановити особу мінера.

Слідчі Слов'янського відділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань злочин, передбачений статтею 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Правоохоронці евакуювали людей, ретельно оглянули будівлю та прилеглу до торгового закладу територію. Вибухонебезпечних предметів і речовин не виявили.

За інформацією, отриманою від співробітників Слов’янського МВ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, поліцейські дуже швидко встановили особу «мінера». Ним виявився місцевий житель 1990 року народження. Чоловік зізнався в скоєному, пояснивши, що дзвінок в поліцію зробив, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури.

За вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

 Слов'янський відділ поліції

Донецької області