Как полиция Донецкой области спасает водителей из снеговых ловушек - ФОТО

Как полиция Донецкой области спасает водителей из снеговых ловушек - ФОТО

Будьте осторожны!

Правоохоронці продовжують нести службу в посиленому варіанті. Вони не тільки стежать за дотриманням Правил дорожнього руху, а ще готові надати допомогу водіям, постраждалим від негоди.

Сьогодні на території області розігралася негода – дощ зі снігом, хуртовини та ожеледиця. Складні погодні умови Гідрометцентр прогнозує і найближчим часом. А на дорогах Донеччини вже перші постраждалі.

Удень на автодорозі сполученням Маріуполь-Запоріжжя в районі населеного пункту Приазовське утворився затор, у якому застрягли близько 20 автомобілів. Тут же через несприятливі погодні умови зі шляху зійшов важковаговик, кабіна якого посунулася в кювет.

Крім того, неподалік Новотроїцького чотири вантажних автомобілі стали заручниками погоди та не могли продовжити рух по слизькому шляху.

На в'їзді до села Новоселидівка через ожеледицю у кювет з'їхали пасажирський автобус та три легковика. Серед учасників дорожніх подій постраждалих немає. Пасажири автобуса дісталися пунктів призначення, хоч і з запізненням. Вони продовжили шлях в іншому рейсовому транспортному засобі.

Для ліквідації наслідків ускладнених погодних умов на місцях подій задіяно спецтехніку, працюють поліцейські, співробітники рятувальної та дорожньої служб. Загалом на території області було задіяно 44 групи реагування поліції та 47 нарядів патрульної поліції.

Поліцейські нагадують водіям:

- будьте обережними на дорогах

- обирайте безпечний швидкісний режим

- враховуйте інтенсивність руху, а також особливості і технічний стан транспортного засобу

- будьте пильними під час руху на естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірне виникнення ожеледиці

- під час сильних опадів рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар

- заздалегідь знижайте швидкість перед проїздом перехресть та пішохідних переходів.

Під час сильних опадів рекомендуємо керманичам, за можливості, утриматись від поїздок на далекі відстані, а тим, хто виїхав, бути вкрай обачливими, використовувати тільки ті транспортні засоби, на яких встановлено зимові моделі шин.

Пішоходам, в свою чергу, також необхідно дотримуватись правил перетину дороги:

- не виходити раптово на проїжджу частину, оскільки автомобіль не може миттєво зупинитись

- під час руху в темну пору доби позначати свій одяг світлоповертаючими елементами.

Шановні водії та пішоходи! Будьте взаємно ввічливими! Дотримуйтесь Правил дорожнього руху!