Как у школьника в Славянске обманным путем "увели" дорогой телефон

Как у школьника в Славянске обманным путем "увели" дорогой телефон

Будьте бдительны!

 У Слов'янську поліцейські знайшли зловмисника, що обманним шляхом заволодів телефоном школяра

Побачивши у руках хлопця дорогий смартфон, раніше судимий чоловік представився охоронцем, взяв для "перевірки" гаджет та зник. Наразі його особа встановлена оперативниками.

Днями до поліції Слов'янська звернувся літній житель міста із заявою про те, що телефоном його онука заволодів невідомий чоловік.

Ще у середині січня 13-річний хлопець із новим телефоном, отриманим на день народження, фотографувався з друзями на вулиці. Біля будівлі колишньої керамічної фабрики до компанії підійшов невідомий, який назвався охоронцем та став вимагати дані школярів – "для перевірки". Згодом чоловік взяв у підлітка смартфон, пішов до сусідньої будівлі та зник.

Після трьох тижнів самостійних пошуків батьки звернулись по допомогу до правоохоронців. Вже за два дні співробітниками карного розшуку особу підозрюваного було встановлено.

29-річний житель Слов'янська вже неодноразово був судимий за майнові злочини, у тому числі й шахрайства. Він зізнався у скоєному та пояснив, що продав смартфон за 4 тисячі гривень (третину від його справжньої вартості).

Найближчими днями гаджет буде вилучено та повернено власнику.

а фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження із кваліфікацією ст. 190 ч.1 Кримінального кодексу України.

Слов'янський відділ поліції

Донецької області