Костер в лесу на Голубых озёрах: какие штрафы предусмотрены

Костер в лесу на Голубых озёрах: какие штрафы предусмотрены

Шашлык может выйти слишком дорогим

Лиманські поліцейські разом зі співробітниками ДСНС провели профілактичну роботу щодо запобігання пожеж у лісових масивах

Під час рейду правоохоронці та рятувальники нагадували громадянам про правила пожежної безпеки у природних середовищах, негативні наслідки від спалювання сухостою та розведення багать поблизу дерев.

З метою запобігання пожеж у природних екосистемах співробітники поліції Лиману продовжують проводити інформаційну-роз’яснювальну роботу серед населення.

Так, днями правоохоронці разом з рятувальниками та працівниками лісгоспу провели профілактичний захід серед відпочиваючих у лісовому масиві біля Голубих озер.

Учасники рейду роздавали листівки і пам’ятки з нагадуванням про дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства щодо пожежної безпеки.

Спілкуючись із громадянами, учасники заходу звернули увагу на основні причини виникнення загорянь в природних екосистемах, розповіли про те, яку шкоду навколишньому середовищу може нанести навіть невелике горіння. Доводили до відома правила пожежної безпеки в лісах України та статистику пожеж на території району та в Україні.

Під час рейду був виявлений громадянин, який порушив правила пожежної безпеки у лісі. За даним фактом був складений адміністративний протокол за ст. 77 "Порушення вимог пожежної безпеки в лісах" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дана стаття передбачає штраф у розмірі від 4590 до 15300 гривень.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області