Порешать на месте не удалось. В Славянске водитель пытался дать взятку полицейским

Официально

Чоловік намагався підкупити поліцейських групи реагування, аби уникнути покарання за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Водій притягується до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Попередньо встановлено, що 59-річний водій автомобіля ВАЗ було зупинено через те, що виконуючи поворот водій не ввімкнув попереджувальний сигнал. Під час спілкування поліцейські виявили, що чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Також поліцейські з’ясували, що чоловік керує транспортним засобом без відповідних на це документів.

Аби уникнути адміністративної відповідальності порушник почав пропонувати правоохоронцям «вирішити питання».

Для документування пропозиції неправомірної вигоди на місце було викликано слідчо-оперативну групу.

За вказаним фактом поліція розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Також відносно водія правоохоронці склали постанову за ч. 4 ст. 122 (керування транспортним засобом без відповідних документів), ч. 2 ст. 122 (порушення правил користування зовнішніми попереджувальними сигналами) та протокол за ст. 130 (керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області