Проактивний підхід до навчання в умовах адаптивного карантину міста Слов'янська

Проактивний підхід до навчання в умовах адаптивного карантину міста Слов'янська

Тож більша частина дистанційних уроків у ліцеї - це уроки живого спілкування, незважаючи на відстань між учителем і учнями

2020-2021 навчальний рік розпочався в складних умовах світової боротьби з коронавірусною пандемією, що позначено багатьма викликами в діяльності закладів освіти. 

Важливим позитивним чинником є свідома готовність і педагогів, і учнів, і батьків у дотриманні санітарно-гігієнічних умов, порядку навчання в умовах адаптивного карантину. Ідея змішаного навчання, тобто поєднання очних і дистанційних уроків, є актуальною й необхідною, оскільки запобігає надмірному перебуванню учнів у приміщеннях, а в умовах самоізоляції дітей дає змогу отримати ефективну освіту. 

Слов'янський педагогічний ліцей активно накопичує досвід проведення online-уроків, оскільки саме вони, за відгуками батьків і учнів, стали найефективнішою формою навчання впродовж весняного карантину. Тож більша частина дистанційних уроків у ліцеї – це уроки живого спілкування, незважаючи на відстань між учителем і учнями. 

Такий підхід до освітнього процесу ще раз засвідчує високий фах учителів закладу і їх готовність до змін і самовдосконалення.