Поради щодо написання резюме лікаря

Поради щодо написання резюме лікаря

Стандартне резюме навряд чи дасть змогу роботодавцю повноцінно оцінити вміння та навички кандидата. Тому до його складання варто підійти з особливою уважністю та досконало продумати кожен підпункт документу.

Стандартне резюме навряд чи дасть змогу роботодавцю повноцінно оцінити вміння та навички кандидата. Тому до його складання варто підійти з особливою уважністю та досконало продумати кожен підпункт документу. Ми розкажемо, на що саме варто звернути увагу лікарям при його написанні, щоби отримати бажану посаду.

Ґрунтовна підготовка

Перше, що варто зрозуміти — ідеального резюме не існує. Треба писати те, що хоче бачити керівник, який приймає вас на роботу. Для цього треба детально ознайомитися з вакансією, дізнатися про всі вимоги до кандидата, обсяг робіт, які потрібно буде виконувати. Про це можна довідатися у працівників медзакладу або ж із самого оголошення. І вже на основі отриманих даних складати текст документу.

Але не намагайтеся виглядати кращими, ніж є насправді, не приписуйте собі неіснуючих заслуг та умінь. Правдивість — головна вимога.

Професійні навички — основа основ

Важливою інформацією в резюме лікаря є трудовий стаж та специфіка робіт, які він уміє виконувати. Саме на ці підпункти варто звернути особливу увагу та детально розписати.

Описувати свої професійні навички потрібно максимально конкретно. Наприклад:

  • знаю, як працювати зі спеціалізованою апаратурою та обладнанням (вказати техніку та пристрої);

  • умію розшифровувати ЕКГ, розуміюся на рентгенівських знімках, можу провести УЗД;

  • самостійно розробляю комплексні схеми лікування;

  • маю навички підготовки медичного закладу до планових перевірок фондів, акредитації;

  • своєчасно заповнюю всю необхідну медичну документацію;

  • володію методиками психології;

  • знаю, як надати першу невідкладну допомогу в екстреній ситуації;

  • маю досвід лікування дітей, літніх людей, іноземців, вагітних;

  • умію користуватися сучасними медичними онлайн-сервісами.

Водночас важливо підбирати кожен пункт під спеціальність лікаря.

Головні цілі та інші тонкощі

Мета — перше, на що звертає увагу роботодавець в резюме. Банального «хочу у вас працювати лікарем» недостатньо. Напишіть, що прагнете здобути новий досвід, готові розширювати знання, хочете доцільно застосовувати уміння, щодня вдосконалюватися та практикуватися. Тут можна написати кілька розгорнутих речень.

Звертайте увагу на оформлення документу: правильна структура, грамотність, правдивість — основа будь-якого резюме.

Гарним доповненням стане супровідний лист. Його важливість не варто недооцінювати, адже він розкриває вас як особистість. Його головна ціль — зацікавити роботодавця у вашій кандидатурі, змусити захотіти ознайомитися саме з вашим резюме.

Корисно також буде згадати про ваші уміння працювати з комп’ютером, про адміністративні та організаційні навички, володіння іноземними мовами, проходження профільних курсів чи підвищення кваліфікації, можливу наявність публікацій чи перемог у конкурсах.

І наостанок порада: резюме — це не шаблон. Воно має розкривати вас насамперед як професіонала своєї справи, проте й не приховувати індивідуальність. Самопрезентація повинна бути яскравою і виразною, та водночас влучною, короткою і місткою.