Керамічна плитка: види та особливості

Керамічна плитка: види та особливості

Керамічна плитка: види та особливості

Керамічна плитка користується популярністю для внутрішньої і зовнішньої обробки, вона буває різних колекцій. Матеріал відрізняється формою, розмірами, кольором, конфігурацією, цільовим призначенням і технологією виготовлення. Якісна керамічна плитка в інтернет магазині представлена ​​в широкому асортименті, а на всі колекції надається офіційна гарантія та сертифікати якості.

Слід звернути увагу на продукцію компанії Opoczno, фахівці якої використовують індивідуальний підхід для розробки дизайнерських колекцій. Для виробництва застосовується високоякісна сировина та новітні технології, що дозволяє забезпечити відмінні якісні та експлуатаційні характеристики.

Види керамічної плитки

До основних видів керамічної плитки відноситься:

  • керамограніт;

  • клінкер;

  • майоліка;

  • бікоттура і монокоттура;

  • котто.

Керамограніт відрізняється підвищеною міцністю і твердістю, тому, як правило, використовується для обробки підлог. Він може бути декількох типів: матовим, полірованим і полуполірованним, смальтірованим та ін.

Це неемальована плитка з одинарним випалюванням, яка фарбується по всій товщині. Клінкер виготовляється методом екструзії або пресування, має міцну основу і застосовується для обробки підлог в житлових приміщеннях та громадських місцях.

Великою популярністю користується майоліка для обробки сухих приміщень. Вона характеризується пористістю, кольоровою основою та лицьовою поверхнею. Монокоттура і бікоттура представляють собою керамічну плитку з емальованим покриттям, яка широко використовується для облицювання стін і підлоги.

Монокоттура відрізняється від бікоттури морозостійкістю, підвищеною міцністю і твердістю, низьким водопоглинанням та зносостійкістю. Котто – це неемальована плитка з одинарним випалюванням, виготовляється методом екструзії з червоної глини.

Для виробництва застосовується високоякісна та ретельно відібрана сировина: глина різних сортів, кварц, карбонати та інші добавки. Від якості сировини безпосередньо залежить міцність, довговічність і оригінальний зовнішній вигляд оздоблювального матеріалу.

Вибрати колекцію керамічної плитки можна за посиланням https://www.opoczno.com.ua/offer-search/?o1=72, де представлений широкий асортимент за доступними розцінками. Вся продукція якісна і з гарантією від надійних виробників.

Головні характеристики керамічної плитки

При покупці облицювальної плитки рекомендується звертати увагу на технічні характеристики та експлуатаційні властивості. До них відноситься ступінь зносостійкості, водопоглинання, стійкість до морозу, перепадів температур і впливу хімічних речовин, межа міцності, калібр та колір, твердість.

На сайті компанії https://www.opoczno.com.ua/ можна легко і швидко вибрати керамічну плитку для внутрішньої і зовнішньої обробки завдяки наявності зручного пошуку. Можна вказати тип матеріалу, колір, особливості поверхні, габаритні розміри і колекцію.