Секрети та історія суші – найвідомішої японської страви

Секрети суші – в їх історії

Секрети та історія суші – найвідомішої японської страви

Суші – найвідоміша страва у світі з усією японської кухні. Українці теж полюбляють цей кулінарний витвір: замовляють його у ресторанах та з доставкою додому. Такою ж популярністю може похизуватися лише італійська піца. Суші у Києві користуються попитом завдяки своєму смаку, легкості та користі. Хоча, здавалося б, найпростіша річ: трохи клейкого рису, трішки риби, зовсім трохи водоростей. Але найсмачніші суші зроблені справжніми майстрами-сушістами. Тому що в процесі приготування важливі найдрібніші нюанси.

Тільки свіжі інгредієнти

Найважливіше в суші та ролах – це поєднання рису правильного сорту зі свіжістю відбірних інгредієнтів:

  • креветок;

  • лосося;

  • вугря;

  • крем-сиру;

  • водоростей;

  • зелені та овочів.

Роли приваблюють грою текстур: в'язкістю прісного рису, ніжністю лосося, хрустким огірком та салатом.

Будь-який рецепт суші вимагає акуратності і почуття гармонії. Жоден компонент не повинен вилітати із загального ладу: ні за композицією, ні за смаком.

Традиційно до суші подається соєвий соус і васабі. З ними теж треба вміти поводитися.  В Японії не прийнято глибоко занурювати суші у соєвий соус. Правильно злегка торкатися його поверхні, щоб забарвилося лише три-чотири зернятка рису.  Якщо не виходить схопити суші паличками, не страшно – їх можна, і навіть прийнято, брати руками.

Секрети суші – в їх історії

Суші – це старовинна страва, яка бере свої корені з часів династії Тан. Її  традиційний склад: ферментована риби та рис. А слово суші означає "щось на смак кисле".  На відміну від поширеної думки, суші це не "сира риба", а "оцетовий рис".

У самому ранньому вигляді сушену рибу поміщали між двома шматочками оцтового рису, щоб зберегти її. Морська капуста норі була додана пізніше, щоб можна було їсти страву так, щоб пальці не ставали липкими.

Є багато причин, чому суші набули популярності не лише в Японії та Азії, а й по всьому світу, серед них:

  • незвичайний смак з контрастами: прісного та солоного, ніжного та хрусткого;

  • простий рецепт;

  • це правильна їжа з корисними для здоров'я інгредієнтами;

  • багато варіантів смаків.

Суші, які ми бачимо сьогодні, готуються легко і швидко, оскільки вони не потребують бродіння, а їх популярність зросла у тисячі разів у невеликих ресторанах та службах доставки онлайн, де сьогодні пропонують різні варіанти цієї страви.

Суші – це витвір японського мистецтва, якщо вони приготовані з якісних продуктів та за всіма правилами.