Нагрівальний кабель для обігріву підлог

Нагрівальний кабель для обігріву підлог

Нагрівальний кабель для обігріву підлог

Тепла підлога система опалення, яка може встановлюватися як самостійно, так і у виді доповнення до основної системи. Основним елементом виступає нагрівальний кабель, який може бути вмонтований під плитку чи під інше покриття. Завдяки роботі кабелю електрична енергія перетворюється у теплову, добре прогріваючи все приміщення. Інтернет-магазин Гастон допоможе вам вибрати нагрівальний кабель.

Особливості нагрівального кабелю

Нагрівальний кабель – це жила, що нагрівається, покрита оболонкою. Для оболонки використовується фольга або дріт з ізоляцією, необхідною для захисту жили від пошкоджень під час підтримання високої температури. Резистивні нагрівальні кабелі мають однакову температуру на всіх ділянках дроту, забезпечуючи постійну тепловіддачу.

Перед установкою теплої підлоги слід ознайомитися з типами нагрівальних елементів, щоб підібрати найкращий варіант. Виділяють декілька типів:

  • Одножильний нагрівальний кабель, конструкція якого складається з одної жили. При монтажі треба пам’ятати про необхідність обов’язкового поєднання іншого кінцю з терморегулятором для створення замкненого електричного кола.

  • Двожильний нагрівальний кабель має в конструкції дві жили. До терморегулятора достатньо приєднати тільки один кінець кабелю, що дуже зручно у приміщеннях зі складним плануванням.

Сфера використання теплої підлоги з нагрівальним кабелем

До переваг нагрівального кабелю відносять невелику ціну та можливість підтримувати температуру деякий час після відключення внаслідок нагріву підлоги, що дозволяє економити електричну енергію. Тонкий нагрівальний кабель використовується у приміщеннях, де підлога вкрита керамічною плиткою. Підходить для обігріву ванної кімнати чи кухні. Можливість використання теплої підлоги з нагрівальним дротом у приміщеннях з паркетом чи ламінатом обговорюється в індивідуальному порядку.

Правила монтажу теплої підлоги з нагрівальним кабелем

Використання нагрівального кабелю для теплої підлоги потребує укладки бетонної стяжки, товщина якої в залежності від проекту складає 2-5 см. Якщо підлога у приміщенні нерівна, спочатку роблять чорнову стяжку товщиною 3-7 см.

Перед укладкою нагрівального кабелю на підлогу готують схему, в якій враховують:

  • На один квадратний метр підлоги потрібен дріт на 140-180 Вт. Потужність залежить від бажаної температури та якості утеплення приміщення.

  • Відстань до стін повинна складати не менше 10 см.

  • Дріт не повинен проходити у місцях установки меблів без ніжок та побутової техніки, тому що навантаження викликає затримку тепловіддачі, повернення енергії до провідника та перегрів дроту.

Після укладання бетонної стяжки перед монтажем нагрівального кабелю виконують теплоізоляцію підлоги з використанням пінофолу, пінополістиролу чи поліпропілену. Після монтажу дроту укладають стяжку, залишаючи кімнату на 2-3 дні до її висихання. Коли стяжка висохне, можна вкладати плитку. Повне висихання підлоги займає до 3-4 тижнів, на протязі яких не рекомендовано вмикати теплу підлогу.