SEO: просування сайту в пошукових мережах

Що потрібно знати про SEO?

Що таке SEO? Чому воно таке важливе? Як виглядає весь процес пошукової оптимізації? Як легко зацікавити користувачів пошукових систем Інтернету? Чому SEO консультація необхідна і для чого слід просувати сайт в Google, щоб залишатися видимим у пошуку?

Що потрібно знати про SEO?

SEO, тобто пошукова оптимізація, — це великий процес оптимізації веб-сайту, який зрештою призводить до його відображення за максимальною кількістю певних ключових фраз. Ці фрази можна назвати запитами, які клієнти вводять у певній пошуковій системі. SEO застосовується лише до органічних результатів. Хоча на ці ефекти доведеться чекати довше, ніж у випадку покупки реклами в Google, вони більш довговічні.

Тому SEO часто використовується для оптимізації веб-сайту. SEO також пов'язане із позиціонуванням сторінок, котре переважно акцентується на зовнішній діяльності. Вона полягає у створенні відповідної позиції в Інтернеті шляхом створення іміджу веб-сайту та посилань на інших сайтах. Йдеться про посилання, які розміщені в інших місцях та ведуть на цільовий сайт. Прикладом такої побудови посилань може бути:

  • спонсоровані статті,

  • коментарі на форумах,

  • повністю заповнена візитна картка в Google Мій бізнес.

Завдяки цьому підвищується не лише авторитет сайту, а й позиція у пошуковій системі Google.

Пошукова оптимізація

SEO тісно пов'язане із контентом, який власник публікує на веб-сайті. Цей контент повинен містити ключові фрази та слова. При написанні будь-якого тексту слід використовувати слова, які найчастіше запроваджуються тими, хто цікавиться певним товаром або послугою в пошуковій системі.

Варто найняти спеціалістів, які пишуть тексти для SEO. Особливо якщо тема абсолютно незнайома і досить складна. Крім того, алгоритм Google часто змінюється і з цього приводу слід залишатися в курсі всіх новин. Завдяки цьому, незалежно від змін, внесених Google, сайт продовжуватиме підніматися в топ у пошуковій системі. Також варто перевірити пошукову консоль Google.

Чому слід підвищувати видимість у пошукових системах?

Відповідь на це питання дуже проста. Чим вище позиція сайту, тим більше читачів та потенційних клієнтів перейдуть за посиланням та скористаються послугами. SEO — важлива частина маркетингу, і відмовлятися від неї не варто. Правильно проведений процес SEO гарантує довгострокові результати, хоча потрібно трохи зачекати. Однак варто створювати на сайті контент, повний ключових фраз, які найчастіше вводять клієнти у пошукових системах. Це нескладно, не вимагає великих фінансових витрат і приносить лише користь.