Свіжообсмажена кава: переваги та смак

Свіжообсмажена кава: переваги та смак

Чому варто пити свіжосмажену каву?

Свіжообсмажена кава: переваги та смак

Найкраща кава готується із свіжомелених зерен. Але не лише це має значення! Види кави та дата обсмажування також впливає на:

  • аромат,

  • смак,

  • інтенсивність цього напою.

Чим менше часу пройшло з моменту обсмажування, тим більш насиченим буде смак кави. Свіжообсмажена кава у зернах подарує найкращий аромат.

Що таке свіжосмажена кава?

Кава, що продається в магазинах — розчинна, мелена або цільна — попередньо обсмажується. Ростерія це місце, куди кава потрапляє прямо з плантації. Там вона набуває характерного для свого виду аромату та смаку.

Час обсмажування кави має велике значення для її смаку. На жаль, тут діє протилежне правило щодо вина чи віскі, які навіть мають бути витримані протягом деякого часу. Через три місяці кава починає тьмяніти та втрачає ті якості, за які її цінують любителі. Це змушує справжніх поціновувачів кави все частіше купувати зерна або прямо в ростерії, або вчитися обсмажувати зерна вдома.

Чому варто пити свіжосмажену каву?

Куплена в магазині кава, зазвичай обсмажена за кілька місяців до покупки, може мати схожий смак. Аромати, які виробник вказав на етикетці, вловити складніше. Навпаки, свіжосмажена кава занурює у світ ароматів, смаків та асоціацій. Такий напій складний і дозволяє здійснити чуттєву подорож до найвіддаленіших куточків світу.

Що вкорочує життя кави?

На погіршення смаку та аромату впливає не лише довгий час зберігання обсмаженої кави на полицях магазинів. Для насиченості приготовленого напою велике значення має й те, коли перемелені зерна. Слід знати, що, купуючи мелену каву, доводиться погоджуватися на втрату певних характеристик, наприклад, міцності напою. Так що краще купити обсмажені зерна і перемолоти їх удома, перед приготуванням напою! Для цього можна обрати кавомашину з кавомолкою або окрему кавомолку.

Слід зберігати кавові зерна у сухому, прохолодному та темному місці. Волога зашкодить їм, як і постійне перебування на сонці. Ніколи не варто класти каву у холодильник. Завдяки тому, що вона має здатність вбирати запахи, кава ефективно видаляє несвіжий аромат продуктів, що зберігаються в холодильнику, але сама по собі не підходить після цього для вживання.

Обсмаження кави в домашніх умовах можливе, якщо на кухні є електрична духовка з функцією конвекції. На жаль, у класичній газовій моделі зерна можуть згоріти, це зробить їх смак неприємно гірким. Свіжа кава — дуже популярний напій, який обирають мільйони людей у всьому світі.