Features of medical tourism

Особливості медичного туризму

Медичні джерела по-різному трактують поняття туризму для здоров'я і поділяють його на лікувальний і медичний. Відповідно, лікувальний туризм визначається як санаторно-курортне лікування, а медичний – безпосередньо з метою лікування. Широке поширення і популярність в медичному туризмі https://nccconline.org/directions/lasik отримали напрямки ортопедії та травматології, естетичної або пластичної хірургії, кардіології та кардіохірургії, баріатричної хірургії, стоматології, а також лікування раку та реабілітація після лікування. Згідно з міжнародною статистикою, понад 7 мільйонів громадян щорічно подорожують у світі з метою лікування за межами своєї країни. Таким чином, медичний туризм став свого роду транзитом для пацієнтів, які прагнуть отримати доступну і економічну медичну допомогу без шкоди якості.

Особливості медичного туризму.

Завдання-зміцнити організм, відновити його після хвороби або лікування. Пацієнт повинен отримати повний комплекс послуг, мета яких визначається лікарями або іншими медичними фахівцями. Важливо виконати всі етапи, щоб досягти необхідного результату. Це залежить від спеціалізації медичного закладу, підготовки лікарів, персоналу, обладнання та інфраструктури. Додатково враховується проживання, харчування. У комплексі це повинно сформувати умови для оздоровлення.

Цілі поїздки:

  • Діагностика. Виявлення проблем зі здоров'ям, Діагностика та призначення лікування. Допомога в організації процедур.

  • Лікування. Мета-проходження терапевтичної програми або хірургічне втручання.

  • Відновлення. Це реабілітаційний період для організму, який ослаб після хвороби, лікувальних процедур.

  • Народна медицина. Цю область не рекомендується застосовувати для хворих, максимум-підтримання гарної форми.

Сучасний медичний туризм став найбільш розвиваючою область в сфері подорожей. Світовий оборот становить близько 500 млрд.доларів, що стимулює його розвиток. Оздоровчі подорожі пов'язані з відвідуванням санаторіїв, профілакторіїв. Однак Решта світу підходить до цієї проблеми по-іншому. Людина отримує комплексні медичні послуги, що позитивно позначається на здоров'ї.

Останнім часом в Україні створено багато сучасних стоматологічних клінік з якісним стоматологічним обладнанням та високоякісними матеріалами. Вони надають пацієнтам якісні стоматологічні послуги за цінами набагато дешевше, ніж в західних і російських клініках. Багато туристів з різних країн приїжджають за стоматологічними послугами, забезпечуючи свого роду стоматологічний туризм.
Іншими популярними видами медичного туризму в Україні є очна і пластична хірургія, а також грязьові ванни.

Трускавець і Миргород добре відомі своїми мінеральними джерелами.

Переваги медичного туризму в Україні.

Сучасний мед туризм має масу переваг. До числа останніх можна віднести наступні аспекти:

  • висококваліфіковане діагностування, лікування та відновлення в різних напрямках медицини;

  • застосування інноваційних технологій і методик, що не мають аналогів на батьківщині;

  • сучасне обладнання, що дозволяє ставити точні результати і проводити ефективні операції;

  • професійні лікарі, які мають унікальні знання і багатий досвід лікування аналогічних патологій.

Феномен лікувального або медичного туризму, як його прийнято називати, придбав широку популярність в світі і стрімко розвивається з кожним днем. У світлі чого, можна з упевненістю сказати: концепт медичного туризму прийнятний для кожного, хто бажає отримати якісну і економічну медичну допомогу.