Криптобіржі без комісії: чи можливо це?

Чи можлива торгівля без комісій?

Важко знайти найбільш підходящу платформу для операцій з криптовалютами, ніж біржі. Умови використання різних ресурсів різняться, тому важливо заздалегідь проаналізувати рішення, які пропонують сучасні площадки.

Одне із головних питань, яке задають новачки криптобізнесу – чи існує криптобіржа без комісії сьогодні? Щоб знайти відповідь, треба проаналізувати алгоритм роботи сучасних платформ.

Чи можлива торгівля без комісій?

Площадки для торгів задля свого існування обов’язково нараховують комісію. Вона може стосуватись поповнення рахунку, виводу коштів або операцій. Зверніть увагу на те, що існують криптобіржі з низькою комісією. Якщо ви зустрічаєте пропозицію без комісійних витрат, то вони або приховані (а це додаткові затрати), або це шахраї.

  • Платформи для обміну та проведення різних операцій – це бізнес, який також повинен фінансуватись та приносити прибуток.

Варіанти, які пропонують сучасні ресурси: фіксована оплата, відсоток від суми транзакції, комбінація відразу декількох типів. Щоб обрати підходящий варіант для себе, детально вивчіть всі умови, які доступні користувачеві.

Які найпоширеніші комісії біржі криптовалют

З усього різноманіття додаткової оплати можна виділити 4 основних різновиди:

  1. Торгові збори. Відсоток, який буде стягуватись з вас, залежить від того, використовується ця функція для конвертації, скільки витрачається на придбання активів.

  2. Збори за поповнення рахунку. Часто вони встановлюються на окремий спосіб внесення коштів на баланс, наприклад, за поповнення банківським переводом чи карткою.

  3. Збори за зняття коштів. Зберігання та використання активів може бути безкоштовним. Та якщо ви плануєте вивести відразу державну валюту, доведеться сплатити фіксовану чи встановлену суму.

  4. Відсоток за використання коштів у маржинальній торгівлі. Навіть криптобіржа з мінімальною комісією передбачає стягування плати за використання позикових коштів. Рекомендуємо вам ретельно відбирати платформи, бо деякі виставляють надто невигідні умови. Яскравий приклад нормального збору, який дає можливість заробити та вивести максимум – сама велика у Європі біржа WhiteBIT та 0,098% за добу.

Знайти біржі криптовалют із мінімальною комісією можна, орієнтуючись на наступні характеристики:

  • Стандартні розміри транзакцій.

  • Різновиди та категорії транзакцій.

  • Доступні промоакції для новачків та впевнених постійних користувачів.

Так ви зможете скласти більш детальну картину про кожну торгову площадку, що у майбутньому заощадить ваші кошти.