Особенности конструкции и обслуживания камер шоковой заморозки

Особенности конструкции и обслуживания камер шоковой заморозки

Холодильне обладнання промислового типу та камери шокової заморозки є машинами з високим рівнем ресурсу для роботи, об’ємами та призначенням для експлуатації в інтенсивних умовах. Техніка з найвищим рівнем продуктивності використовується на підприємствах харчової промисловості та в закладах громадського харчування. Не дивлячись на велику кількість переваг пристрою, ціна камери шокової заморозки не є занадто високою, тому майже будь-яке навіть невеличке підприємство здатне її собі придбати.

Конструкція камери шокової заморозки

Для швидкого та рівномірного заморожування продуктів використовується саме стаціонарна камера шокової заморозки, яка за своєю технологією дозволяє зберегти продукти та їх структуру з характерним їм смаком та кольором, а також вологою всередині.

В основі такої камери знаходяться панелі з пінополіуретану з товщиною від дванадцяти до п’ятнадцяти сантиметрів. Саме вони і створюють каркас конструкції, тобто:

  • стіни;

  • підлогу;

  • двері;

  • стелю.

Всередині конструкції розташований компресор. Ця деталь забезпечує зниження температури до мінус сорока градусів. Також всередині знаходяться:

  • охолоджувач повітря;

  • конденсатор;

  • щиток для можливості управління процесом заморожування.

Є два види камер для проведення шокового заморожування продуктів:

  • Промислові.

  • Комерційні.

Перші також розділяються на:

  • тунельні;

  • тупикові.

Вони можуть помістити в собі великий об’єм продуктів. Всередині це професійне холодильне обладнання має стіни з сталі високої якості з покриттям цинку. А для досягнення ефекту захисту від корозії зверху їх покривають шаром порошкової фарби.

Також до комплекту входять:

  • двері, які герметично зачиняються;

  • злив для процесу розмерзання та миття камери;

  • освітлювальна система.

Щоб було зручно вивозити возики з продуктами та доставляти їх, може також бути придуманий спеціальний пандус для таких потреб.

Етапи шокового заморожування

Шокове заморожування не може здійснюватись одномоментно та в один етап, тому що це складний процес, який потребує грамотного підходу. Тільки дотримання технікою виділених етапів дає можливість процесу шокового заморожування зберігати корисні властивості продуктів. А етапи є такими:

  • Охолодження продуктів від їхньої температури до нуля градусів.

  • Підмерзання – коли температура продуктів зменшується до -5 градусів.

  • Доморожування продукції до температури -18 градусів.

Компанія “Фріос” займається продажем холодильного обладнання вже більше десяти років і за цей час стала гарантом якості техніки та надійним постачальником такої продукції. Компанія дає гарантію на всі позиції товару, може допомогти зі встановленням, дає можливість економити ресурси за рахунок економності обладнання. Наприклад, у камері шокової заморозки можна охолодити продукт, який має температуру початково майже 90 градусів. Звичайні морозильні камери не володіють такими властивостями.