Як передові технології допомагають повноцінно жити?

Що таке 3D-друк

3D-протезування передбачає застосування принтера для проектування та створення штучних кісток та суглобів. Вони легко замінять втрачені фрагменти кісткової тканини та відновлять частини тіла, пошкоджені внаслідок травми чи вродженої вади.

3D друк протезів у лабораторії біомедичної інженерії Остеоніка — це поєднання якості, надійності та відтворюваності. Ми прагнемо розширити можливості клієнтів. Зробити світ краще, а пацієнтів – здоровішими та щасливішими.

Що таке 3D-друк

Такий друк протезів дозволяє створювати анатомічно-точні моделі на основі унікальної анатомії конкретного пацієнта. Програмне забезпечення розбиває файл на тонкі фрагменти, щоб вказати принтеру, що робити на кожному прошарку.

Візуально ці тонкі зрізи нагадують КТ-знімки. Як тільки це зрозуміли, інженери почали застосовувати нові можливості в медицині. Перші моделі використовували для дослідження пухлин. З їх допомогою клініцисти чітко бачити, де робити надріз, щоб негативний вплив на навколишні тканини був мінімальним.

Коли створили перші 3D протези

Лабораторія біомедичної інженерії Остеоніка враховує, що деякі люди відчувають занепокоєння щодо нових технологій. Їм здається, що методи недостатньо вивчені. Ми запевняємо, що 3D друк протезів – надійна і повністю безпечна для пацієнта процедура.

Перші дослідження 3D моделей велися ще у 1990-1999 роках. Медики навчилися створювати друковані моделі зубних імплантів, пальців рук чи елементів стопи. У 2011 році у США створили перший такий друкований протез руки. Імпланти кісткової тканини, що створюються сьогодні, — це надійний результат досліджень багатьох фахівців.

Що таке прототипування

Прототипуванням називається виробнича технологія, яку застосовують для розробки високоточних тривимірних структур за початковим знімком. Вперше технологію використали у 1979 році для створення моделі тазу з полістиролу. За нею виготовили індивідуальний титановий імплант для пацієнта з фібросаркомою.

У XX столітті моделі створювали за допомогою таких технологій як фрезування. Виробник брав заготівку та послідовно зрізав шари матеріалу, щоб отримати потрібну за розміром модель. Це не дозволяло створити анатомічно точний виріб. Створений за такою моделлю імплант погано приживлявся.

Ми використовуємо адитивний метод – 3D друк протезів. До адитивних методів також відносяться стереолітографія, селективне лазерне спікання, лиття методом наплавлення.

Де використовується прототипування

3D друк протезів використовується у:

  • щелепно-лицьової хірургії;

  • ортопедії;

  • травматології.

Фахівці лабораторії Osteonica спираються на багаторічний досвід розробки 3D-протезів. Ми прагнемо надати клієнтам найкращий вибір та максимально задовольнити їхні потреби.