Хто виграє нідерландську Ередівізію 2022/2023

Прогноз

До завершення розіграшу елітної футбольної першості Нідерландів залишилося менше третини поєдинків. При цьому боротьба за чемпіонство може тривати до останнього туру, адже відрив першого від четвертого місця становить шість залікових балів, які цілком можна відіграти. Тож спостерігати за розв'язкою сезону в Ередівізі має бути досить цікаво.

На думку букмекерів, головна четвірка претендентів на золоті медалі виглядає так: Фейєноорд, Аякс, ПСВ та АЗ Алкмар. Ретельно розібравши кожен клуб, можна зрозуміти, якому з колективів вдасться здобути золоті медалі.

Феєноорд

«Гордість Півдня» проводить чудовий сезон і може здобути 16 титул чемпіона Нідерландів з футболу. Після 25 турів клуб з Роттердама очолював турнірку і випереджав на три залікові пункти другий Аякс. Вигравши в 17-ти битвах Фейєнорд 7 разів зіграв внічию і одного разу програв. Єдина поразка дітища Тоні ван Бодегома була в Ейндховені від ПСВ із рахунком 3:4. Також слід зазначити, що підопічні Арне Слота у 2023 році до середини березня не зазнали жодної поразки.

Попереду у мешканців Де Кейп багато непростих битв, але шанси на завоювання золотих медалей у команди досить непогані. Також варто відзначити, що у Фейєноорда одна з найкращих оборон у лізі, яка пропускає трохи менше одного м'яча за 90 хвилин ігрового часу. Колектив із Роттердама добре виглядає в ігровому плані та втримати першість у стані, хоча фінішувати на вершині турніру Оркуну Кекчу та компанії буде складно. Якщо ви хочете робити ставки на нідерландський футбол, тоді рекомендуємо вход в Пари матч.

Аякс

«Божі сини» вигравали чемпіонський титул Нідерландів найбільшу кількість разів в історії, а саме 36. Цього року амстердамський клуб спробує здобути 37 титул, хоча зробити це буде складно. Після 25 зіграних матчів Аякс йшов на другому рядку в турнірній таблиці. Відстаючи на три бали від першого Феєноорда, «євреї» випереджали третій ПСВ на два залікові пункти. Вигравши у 16-ти битвах «аяксиди» 7 разів розписали світову та двічі зазнали поразки. Поступилися хлопці Джона Хейтінгі ще 2022-го року АЗ Алкмару та «червоно-білим» з Ейндховена.

Вилетівши з Ліги Європи УЄФА Аякс може повністю зосередитися на Ередівізі та Кубку Нідерландів. Також слід зазначити, що колектив з Нідерландів має найсильнішу атаку в лізі в середньому, забиваючи трохи менше трьох м'ячів за гру. Загалом потенціал у «божих синів» є, але випередити «гордість Півдня» буде непростим завданням.

ПСВ

"Червоно-біла армія" проводить непоганий сезон, але все ще має шанси на перемогу в чемпіонаті. При цьому клубу з Ейндховена необхідно вигравати практично у всіх матчах чемпіонату, що залишилися, і розраховувати на осічки конкурентів. Після 25 турів ПСВ йшло лише четвертим у турнірі. Поступаючись третьому АЗ Алкмару одним балом, п'ятий Твенте «селяни» обходили на дев'ять очок. Варто додати, що «червоно-білі» мають одну з найкращих атак в Ередивізії, яка в середньому забиває трохи більше двох з половиною м'ячів за поєдинок.

ПСВ з Ейндховена має непоганий склад, хоча в міжсезоння команду залишив один із лідерів атаки Коді Гакпо. До того ж періодично «червоно-біла армія» втрачає очки з не надто грізними суперниками. Тож цього сезону замахнутися на «золото» чемпіонату «селянам», швидше за все, не вдасться.

АЗ Алкмар

«Сирні фермери» виглядають досить впевнено цього сезону і після 25 турів чемпіонату йшли на третій сходинці в турнірі. Відстаючи на два очки від другого Аяксу, АЗ Алкмар на один бал випереджав четвертий ПСВ. Вигравши в 16 битвах, хлопці Паскаля Янсена в 5 випадках зіграли внічию і чотири рази програли. Повалені «червоно-біло-чорні» були Ексельсіором, Валвейком та двічі Фейєноордом.

АЗ Алкмар досить справно набирає очки на домашньому стадіоні АФАС, а в гостях часто втрачає залікові бали. Нестабільні виступи навряд чи дозволять «сирним фермерам» перемогти у турнірі, хоча навіть бронзові медалі можна вважати успіхом для команди.

Наш прогноз

АЗ Алкмар і ПСВ з Ейндховена перебувають у не найкращій формі. Тож з великою ймовірністю «сирні фермери» та «червоно-біла армія» поборються за «бронзу». Комплект золотих медалей розіграють між собою Аякс та Фейєнорд. Незважаючи на всі переваги клубу з Роттердама, амстердамська команда має більш досвідчений склад і, швидше за все, саме «аяксиди» здобудуть титул.