Детальний гайд з вибору кондиціонера

Встановлення кондиціонера допомагає підтримувати в приміщенні оптимальну температуру цілий рік. Влітку кліматична техніка працює на охолодження, взимку — зігріває повітря в кімнаті під час невеликих морозів за вікном

Встановлення кондиціонера допомагає підтримувати в приміщенні оптимальну температуру цілий рік. Влітку кліматична техніка працює на охолодження, взимку — зігріває повітря в кімнаті під час невеликих морозів за вікном. Знайти популярні моделі можна у магазині Фокстрот у Харкові, де представлені кондиціонери перевірених брендів за низькими цінами.

Якими бувають кондиціонери

За типом конструкції виділяють два види кліматичного обладнання: підлогове та настінне (спліт-система).

  1. Підлогові кондиціонери не вимагають монтажу, встановлюються в будь-якому місці недалеко від вікна (аби провести шланг для виходу конденсату), мобільні за рахунок коліщаток. Мінуси — шумна робота, обмежена продуктивність, необхідність виділити місце під техніку на підлозі. Підлогові моделі актуальні для тих, хто часто переїжджає, у випадках, коли настінний монтаж заборонено чи неможливо здійснити, або для використання почергово у різних приміщеннях (наприклад, в офісній будівлі).

  2. Спліт-система — найпопулярніший вид кондиціонерів для будинку чи квартири. Конструкція складається з двох блоків: зовнішній монтується на зовнішній стіні будівлі та приховує всі шумні елементи кондиціонера, внутрішній — встановлюється на стіні в кімнаті. Плюси спліт-системи — тиха робота, ергономічність, широкий модельний ряд, функціональність. Мінуси — необхідність монтажу та демонтажу.

Правила вибору

Якщо ви хочете купити кондиціонер для дому, зверніть увагу на такі параметри:

  1. Рівень потужності. Відштовхуйтеся від формули: 1000 кБТО/год = 4 м². Чим більш просторе приміщення, тим потужнішим має бути кондиціонер. Додаткові БТО важливі, якщо в кімнаті одночасно перебуває багато людей, техніки та опалювальних приладів.

  2. Двигун. Інверторний мотор працює безупинно, підтримуючи температуру на мінімальній швидкості. Це забезпечує оптимальну витрату електрики та мінімізує поломки, але підвищує ціну обладнання. Стандартні компресори «старт-стоп» коштують дешевше, але швидше виходять з ладу та створюють температурні коливання у приміщенні.

  3. Робочі режими. Крім обігріву та охолодження, кондиціонер може висушувати конденсат для боротьби з пліснявою, вентилювати та осушувати повітряні маси, працювати в режимі «сон», «авто», «економія енергії».

  4. Корисні доповнення. Це може бути іонізатор та плазмовий фільтр для підвищення якості повітря, цифровий та сенсорний дисплей, таймер, пульт ДК, підтримка управління смартфоном через Wi-Fi.

Вибирайте кондиціонери перевірених брендів — наприклад, Midea, Mitsubishi, Cooper&Hunter. Ці виробники заслужили позитивну репутацію на ринку кліматичної техніки.